Appelmuffins met kaneel

Ik heb wel iets met de recepten uit Libelle. Mijn moeder verzamelde de bijlagen in een map, in veel mappen. Die classeurs staan nu bij mij. Vol lekkers. Van vroeger en nu. Libelle maakt ook kookboeken. En nu is er een heruitgave van Het grote Libelle kookboek dat maar liefst 365 recepten uit de Libelle-kookboekenreeks bundelt – met voor elk wat wils. Dé ideale inspiratiebron om dagelijks uit te koken volgens het aanbod van de seizoenen. Per jaargetijde vind je ook heerlijke nagerechten. Met een valies vol kaneel uit Griekenland zijn Appelmuffins het ideale dessert.

appelmuffins

Wat heb je nodig?

375 g zelfrijzende bloem
125 g bruine basterdsuiker
1 tl kaneel
2 eieren
2,5 dl melk
160 g gesmolten boter
3 appelen

Hoe ga je tewerk?

  • Verwarm de over voor op 210°C. Vet een muffinvorm voor 12 grote of 24 kleine muffins in met boter. Bestuif met bloem. Zeef de zelfrijzende bloem boven een grote mengkom. Roer er de bruine suiker en de kaneel door. Maak een kuiltje in het midden. Klop de eieren los met de melk. Giet dit mengsel in het kuiltje samen met de gesmolten boter. Roer met een houten lepel tot alles gemengd is, maar roer het beslag niet glad, het moet nog klonterig zijn.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng de appelblokjes door het beslag.
  • Schep het beslag in de muffinvormpjes en vul ze voor 3/4. Bak 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een metalen pen: komt deze schoon uit de muffins, dan zijn ze klaar. Laat de muffins nog 5 minuten in de vorm rusten voor je ze eruit haalt en op een rooster laat afkoelen.

Smakelijk!

Dit en nog veel meer recepten vind je in Het grote Libelle kookboek, een uitgave van Libelle en Lannoo en kost 25 euro.

Libelle_Groot_kookboek_COVER_2017_def.indd

Foto’s: Lannoo

Delen: