Canella vzw… c’est parti!
Vandaag, op een dag waar de verzuring hoogtij viert, waar het ongenoegen enorme proporties aanneemt, op deze dag hebben wij een nieuwe vzw opgericht. Een vzw die wat tegenwicht biedt, een vzw die wat zoeter smaakt: Canella vzw.
Canella vzw wil mensen of groepen verbinden door het uitwisselen van ervaringen, verhalen en smaken. Canella vzw wil het begrip vergroten.
Waar anders dan bij onze Libanese vrienden van Laylalina in Lille konden we een kick off houden? Met zon, heerlijke sterke koffie en divers gebak namen we de statuten en ons actieplan door. Ideeën genoeg. Wat willen we doen? Een publicatie over de reis van kaneel, kookworkshops bij vluchtelingen, ervaringen uitwisselen met bejaarden, bakken in Griekenland, recepten uitwisselen in de Oriëntaalse bakkerijen in Parijs, confituur maken met de boeren in Les Vans, marsepein maken in de Boulevard de Clichy, brood bakken in Jeruzalem, kaneel zoeken in Beirut. Initiatieven waarmee we door samen te werken, elkaar beter willen begrijpen.
Onze dromen zijn groot, onze motieven nobel. Nu kunnen we aan de slag. Wij van Canella hopen veel mensen, verhalen en smaken samen te brengen.
Heb je interesse in ons verhaal? Volg ons dan op twitter. Je hoort van ons!
Heel leuk idee, dus je hebt een nieuwe volger. Vanwaar de naam? Verwijst het naar kaneel? (mmm)
Ja inderdaad. De naam verwijst naar kaneel. Kaneel komt voor in verschillende landen, verschillende culturen en wordt ook op diverse manieren ingezet. Wij kennen het vooral als een zoetmaker van gebak, maar in de Griekse keuken bijvoorbeeld wordt het ook in vleesgerechten gebruikt, in Indië en ook in Marokko gebruiken ze kaneel in thee en geloven ze sterk in de geneeskundige kracht van de specerij, etc. Juist die diversiteit sprak ons erg aan.