Hoe kom ik de winter door?

Ik hou niet van de winter, ik hou evenmin van de herfst en ik hou ook niet… bon, ik hou van de zomer. Ik ben een zonnekind. In die zomer van 69 ben ik geboren. Het kan een verklaring zijn. Om lange, koude avonden te vermijden vlucht ik vaak naar het zuiden. Daar ben ik een ander mens, daar, in Griekenland, wel ja, kom ik tot leven. Toch resten nog veel koude dagen in België die ik moet overbruggen. En bakken helpt daar bij. De geur van vers gebak, van kaneel verzacht.

Forte Culinair heeft een mooi boekje uitgegeven van Agnes Prus: Winterkoekjes bakken. 24 koekjes en bonbons. Agnes Prus werkte aanvankelijk als kunsthistoricus, maar volgde uiteindelijk haar hart en heeft jarenlang in de bakkerij van een tearoom in Keulen gewerkt. Je droom achterna: ik kan mij daar wel iets bij voorstellen. Haar boekje is een waar kunstwerkje geworden. De foto’s van wintertaferelen laten mij als notoire winter-hater, zelfs over sneeuw dromen. De koekjes zien er heerlijk uit en hebben lieflijke namen als gelukspaddenstoeltjes of speculaaswieltjes. De recepten zijn met zorg opgesteld en ademen een zekere exclusiviteit uit.

Winterkoekjes bakken is een verwennerij voor al wie van bakken houdt; het is ook een aardig cadeautjes om straks (!) onder de kerstboom te leggen.

Winterkoekjes bakken van Agnes Prus is uitgegeven bij Forte Culinair en kost 12,99 euro.

naamloos

 

Delen: