De boerinnen zijn boos. Op Pascale Naessens. Zij zou geïnsinueerd hebben dat rundsvlees van hier groeihormonen bevat en dat je beter af bent met lamsvlees. De boerinnen met verstand ijveren om te koken met verstand, veeleer dan de puurheid van La Naessens te volgen. De ideale, positieve wereld van Pascale Naessens kreeg afgelopen weken wel wat klappen. Het leven is al eens wat minder puur.
Op sociale media zie je die leuke, ideale wereld evenzeer. Perfecte foto’s, perfecte ouders, perfecte kinderen, leuke uitstappen, perfect interieur, perfect gekleed, perfecte make-up, smakelijke gerechten die nooit mislukken. Een gestyled leven. Een ijskast met blauwe bessen, met granola en havermout op de ontbijttafel, een stijlvolle koffiemachine. Het lijkt wel een code. Van die perfectie geraak ik soms gefrustreerd. Mijn foto’s lukken vaker niet dan wel, ik ben een mama die moe is, en naast gezond doen eet ik al eens gebak en zeker een boterham, en mijn zoon zit vaak voor de computer in plaats van pedagogisch verantwoorde spelletjes te spelen, mijn interieur is ook al niet instagram-proof, en mijn keuken is geen toonzaal, maar een plaats waar gekookt wordt.
En toch: een positieve boodschap uitdragen vind ik best ok. Je wordt al zo vaak overstelpt met negatieve berichtgeving. Maar een eenzijdig positief beeld scheppen vind ik naïef. Veeleer ben ik voorstander van het leven zoals het is, van het leven te tonen, ook op sociale media, zoals het is. Puur, toch?

 

puur
Wil je mij volgen? Like dan zeker mijn facebook-pagina of volg mijn ietwat minder perfecte instagram-account.