Quarantino streetbar is minstens even sexy als Brad Pitt. Minstens.

Ik herinner mij goed waar, wanneer en hoe ik Once upon a time in Hollywood, een film van Quentin Tarantino, zag. Ik herinner mij exact hoe keihard ik moest lachen om hilarische scènes, hoe grappig ik dat vond toen Cliff, zo stoned al een aap, vroeg: You are real, right? En
Tex antwoordde: We’re as real as a doughnut, motherfucker. Ik herinner mij ook erg goed hoe gevaarlijk sexy Brad Pitt zijn t-shirt uittrok. Ik ben een Tarantino-fan. Van Reservoir dogs, over Pulp Fiction, Kill Bill, Inglourious Basterds tot The Hateful Eight: zijn films zijn meesterlijk, er vaak zwaar over, zijn wonderbaarlijk met elkaar verbonden. Bon, een fan dus.

Een lockdown, leven in quarantaine omwille van een virus zijn uitzonderlijke omstandigheden die vragen om uitzonderlijke concepten. Dat is de quarantino streetbar van A for Athens op Monastiraki in Athene heel zeker. Aan de basis van het streetbar-idee liggen filmfragmenten van Tarantino die ze gebruiken om op die manier hun eigen verhaal te vertellen. En verhalen vertellen dat doet Thodoris Pirillos, mede-bedenker en cocktail-legende van Athene en ver daarbuiten, met verve. Ik ontmoet hem bij toeval, in deze streetbar. Pirillos is een uitzonderlijk talent en bijzonder charmant. Hij heeft een glimlach waar alle ijsblokken in eender welke cocktail gaan van smelten. Het is hij die mij een negroni maakt. Met een toewijding waar je enkel bewondering kan voor hebben, gaat hij aan de slag. En dan staat het drankje voor je neus.
Er is nagedacht over deze bar: een take-away concept, met kwaliteitsvolle producten aan erg democratische prijzen, weinig afval, goede locatie, schitterende vormgeving, sexy muziek.  Daarnaast wil A for Athens in deze economisch barre tijden zoveel mogelijk van hun mensen terug aan de slag krijgen. Het zijn nobele mensen, daar bij A for Athens.

De streetbar quarantino is ieder weekend, op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond open en meer dan één bezoek waard.  Oh ja, ik laat mij ook vertellen dat de hot-dogs die ze er serveren, enorm lekker zijn.

Check this out

Delen: